Mrt

Kütüphane haftası olması nedeniyle kütüphane nedir ve ne için kullanılır kütüphanede uyulması gereken kurallar nelerdir gibi öğrenme kazanımlarını öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla gezi faaliyeti düzenledik.

Mrt

Okulumuzda  2/A ve 2/B sınıfı öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri yapılmış ve İstiklal Marşının 10 kıtasını ezberleyen öğrencilerimize madalya verilmiştir.

Mrt

Amasya'yı Yaşıyorum Projesi Kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenlerininin şehrimizdeki tarihi mekanlar ve kültürel eserler hakkındaki farkındalıklarınının artırılması amacıyla mayıs ayı içerisinde gezi planlanmaktadır.

Mrt

Amasyayı Yaşıyorum Projesi Kapsamında öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezi  Müdürlüğü koordinesinde sene sonu düzenlenecek olan etkinliklere sevilen Amasya türkülerini öğrenerek hazırlanıyorlar.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 10 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek,deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak ve bu kapsamda eğitim ve bilgilendirme yapmak amacıyla Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB ekibi tarafından öğrencilerimize eğitim verilmiştir.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2.dönem okul aile birliği toplantısı 8 şubat perşembe günü ilçe halk kütüphanesinde yapılmıştır..

Yetenek Payşaşım Saati ve Tecrübe Aktarımı Etkinliği

Dönem Sonu Etkinliklerinde 1.Günümüz

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Dönem Sonu Faaliyet Planı

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla Dede Korku Panosu Oluşturulmuştur.

Ock

İlkokullar da öğrenci başarısının artırılması,evde verimli zaman geçirilmesi aletlerle geçirilen zaman yönetimi gibi konularla ilgili veli bilgilendirmeleri yapılmıştır.

Ock

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan bağlama kursumuz başlamıştır.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz anasınıfı velileri ile etkileşimli kitap okuma etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında milli eğitim bakanlığımızın yayınladığı 365 gün öykü ve eçe serisinden seçilen kitaplar okundu ve bilinmeyen kelimeler çocuklara anlatıldı. Okunan kitapları destekleyecek sanat etkinliğine velilerimiz severek katılım gösterdiler.

Ara

Dilimizin zenginlikleri ''En İyi Cümle/Afiş Yarışması'' ile Türkçedeki sözlerin bütününü söz hazinesini,söz dağarcığını,kelime hazinesini tanımlayan söz varlığının bireyler arası iletişimde kullanılması,söz varlığının  öneminin sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemesi dil kullanımını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımaları kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmaları ve düşünce dünyalarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.Bu sebeple ilkokullar arasında En iyi Cümle/Afiş yarışması için okulumuzda çalışmalar yapılmıştır.Beril Su KARAMELEK'in yapmış olduğu afiş okulumuzun en iyi afişi olara seçilmiştir.